Βρίσκεσαι εδώ:Αρχική/Blog/ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΥΠΝΟΥ;

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΥΠΝΟΥ;

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΥΠΝΟΥ;

Ο ύπνος όπως έχουμε αναφέρει και άλλες φορές παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή ενός ανθρώπου, θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε και καθοριστικό αφού συμβάλλει άμεσα στην κατάσταση της υγείας μας, στη φυσική μας κατάσταση, στην απόδοση μας, αλλά και στη διάθεση μας. Βέβαια δεν θα πρέπει να έχουμε σαν στόχο απλά τον ύπνο αλλά ο στόχος μας θα πρέπει να είναι η επίτευξη ενός καλού και ξεκούραστου ύπνου. Η επίτευξη του καλού και ξεκούραστου ύπνου όμως δεν είναι απλή υπόθεση καθώς χρειάζεται προσπάθεια.

 

Στόχος μας σ' αυτό το άρθρο λοιπόν είναι να μιλήσουμε για κάτι που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε έναν αποδοτικό ύπνο, και αυτό δεν είναι άλλο από τις ώρες τις οποίες θα πρέπει να κοιμόμαστε. Ποιες είναι λοιπόν οι ιδανικές ώρες ύπνου; Υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση άραγε σ' αυτό το ερώτημα; Πρέπει να παραδεχτούμε πως όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί και όχι λίγες φορές.

Το θέμα του ύπνου είναι κάτι που απασχολεί τους επιστήμονες αρκετά τα τελευταία χρόνια γι' αυτό και γίνονται συνέχεια έρευνες γύρω από τον ύπνο. Πάμε να δούμε λοιπόν σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες που έχουν γίνει ποιες είναι οι ιδανικές ώρες ύπνου για κάθε ηλικία:

Νεογέννητα ( 0 εώς 3 μηνών ) 14-17 ώρες

Βρέφη ( 4 εώς 11 μηνών ) 12-15 ώρες

Νήπια ( 1 εώς 2 ετών ) 11-14 ώρες

Παιδιά ( 3 εώς 5 ετών ) 10- 13 ώρες

Παιδιά ( 6 εώς 13 ετών ) 9- 11 ώρες

Έφηβοι ( 14 εώς 17 ετών ) 8-10 ώρες

Νεαροί ενήλικοι (18 εώς 25 ετών ) 7-9 ώρες

Ενήλικες ( 26 εώς 64 ετών ) 7-9 ώρες

Μεγαλύτεροι ενήλικες ( 65 + ετών ) 7-8 ώρες

Ότι και να λένε όμως οι έρευνες, ο ύπνος είναι προσωπική υπόθεση. Γνωρίζουμε πως άλλες ανάγκες ύπνου και ξεκούρασης έχουν οι άνθρωποι που διαφέρουν ηλικιακά. Για παράδειγμα άλλες είναι οι ανάγκες ενός έφηβου και άλλες ενός ηλικιωμένου. Επομένως άλλη και η ζωή του καθενός, διαφορετικές και οι ώρες ύπνου που χρειάζεται ο καθένας. Είναι καλό να ενημερωνόμαστε μέσα από έρευνες για τον ύπνο γιατί όσα περισσότερα γνωρίζουμε τόσο θα μπορέσουμε πιο εύκολα να εξελίξουμε και να πετύχουμε τον ιδανικό ύπνο.

Πρέπει να κοιμόμαστε τόσο ώστε να νιώθουμε ευδιάθετοι και ξεκούραστοι την ώρα της αφύπνισης μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν κάνει καλό στην υγεία μας ούτε ο ελάχιστος ύπνος αλλά ούτε και ο υπερβολικός ύπνος. Όπως σε όλα στη ζωή πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο το ίδιο ισχύει και για τον ύπνο. Προφανώς δεν χρειαζόμαστε όλοι τις ίδιες ώρες ύπνου και ξεκούρασης, καθώς κάποιος μπορεί να είναι αποδοτικός μέσα στη μέρα με 6 ώρες ύπνου ενώ κάποιος άλλος με 8 ώρες ύπνου. Το φυσιολογικό για τους περισσότερους ανθρώπους είναι 7 - 8 ώρες. Κοιμηθείτε τόσο ώστε να νιώθετε όμορφοι, ξεκούραστοι και γεμάτοι θετική ενέργεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ένας ξεκούραστος ύπνος είναι το εισιτήριο για μια δημιουργική ημέρα.

Κλείσε σήμερα ένα δωρεάν ραντεβού και...

άκου ξανά, ζήσε ξανά!

Κλείσε ραντεβού Επικοινώνησε μαζί μας
Κέντρα ακοής EarMedical